En roman om en dold hemlighet

Tiden läker inga sår är en bok om livsviktig vänskap och om att försonas med de val man en gång gjort. De de tre kvinnorna Ethel, Maggan och Dorotea trodde att deras hemlighet skulle vara begravd för alltid, när den plötsligt blottas och ställer allt på sin spets.

Dåtid vävs samman med nutid

Efter ett misslyckat luciafirande 1951 ingår Ethel, Dorotea och Maggan en vänskapspakt som senare i livet bryts av ett livsavgörande beslut. Dorotea förtränger det förflutna med maniskt städande. Den tjusiga Maggan lever ett liv i lyx, men blundar för hemligheten bakom dörren. Ethel väljer ett bohemiskt liv som gör relationen till sonen komplicerad. 40 år senare, när Maggan firar sin 70-årsdag, ligger ett handskrivet brev från Dorotea bland födelsedagskorten. Ethel får ett likadant. Nu måste de träffas igen och ta konsekvenserna av det val de en gång gjorde. Ett val som inte bara påverkar dem själva, utan även deras närmaste.

Bok som utspelar sig i Mölle

Boken utspelar sig på Kullaberg och Mölle i skånska Höganäs. Naturen på Kullaberg utgör en dramatisk fond till berättelsen och många platser som nämns i boken finns på riktigt – inte alla dock. Uppe på bergstoppen tävlar Ethel mot vinden och i en av grottorna ingår flickorna pakten Moirerna från Mölle. vill du följa karaktärernas steg så ta dig från Mölle hamn, längst ner via kusten, över stock och sten till Ellens café i Ransvik. En viktig plats i boken och en historisk plats i verkligheten. det var här Mölle blev ”syndens näste” i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet då män och kvinnor badade gemensamt iklädda randiga baddräkter. På den tiden gick det direkttåg hit ändra från Tyskland med folk som ville njuta av livet och nöjen.

Bokens prolog

Moirerna var ödesgudinnor i den grekiska mytologin, väverskor som spann  varje människas livstråd. Deras beslut kunde inte ändras, inte ens av andra gudar. Lachesis satte igång livet, Klotho spann tråden och Atropos klippte av den i dödsögonblicket. I Mölle, vid Kullabergs fot, hette de Ethel, Dorotea och Maggan.

 

bok.gif

Min andra roman som handlar om en bevarad hemlighet

 

 

Share