Okategoriserade

Nej, författare är inte riktigt kloka

I Debutantbloggen kunde man häromdagen läsa en riktigt bra intervju med författaren Sören Bondeson. Han svarade så här på en fråga om vad som krävs för att bli författare:

Det går inte bara att sätta sig och inbilla sig att så här går det till och sen hålla på med allt annat, gå och fika, träffa folk stup i kvarten. Det enda man ska bry sig om förutom att man ska dra in pengar, är sina barn. Resten går bort.

Det var en lättnad att läsa det svart på vitt. Att det är så det är. Man är kanske inte riktigt klok som sitter kvällar, helger och nätter med boken vid datorn eller i huvudet, som går upp tidigt på semestern – var man än befinner sig i världen – för att skriva, som säger upp sig från ett kanonjobb för att kunna styra skrivtiden och som offrar en hel del tid med vänner och bekanta. Men det är så det är. Att skriva böcker är inte bara en hobby, eller ett yrke, det är en livsstil. Som kräver en del uppoffringar – men ger tillbaka så mycket annat.

Just nu väntar jag in de första kommentarerna från förlaget på mitt grovmanus. Det betyder några veckor av…vila? Knappast. Den knäppa författarhjärnan vet inte vad den ska ta sig till utan ett skrivprojekt. Efter att ha gjort picklad rödlök, chiapudding, storstädat huset, rensat rabatterna och sorterat alla köksskåp har jag nu börjat spåna på en synopsis till en spännande ungdomsroman…:-)

Please follow and like us:
Tagged ,

About caroline@skrivarstudio.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *