6 frågor om dig som författare och dina böcker

Vad driver dig som författare?

Det är så lätt att rusa på i livet, att inte stanna upp och reflektera över de val man gör på vägen, att skylla på omständigheter och inte orka ta ansvar. Ändå är det så att vi alla, hela tiden, gör val som får större och mindre konsekvenser. För oss och för andra. Drivkraften är insikten om att jag har makt att styra – och förändra – mitt eget liv. För mig är denna positiva kraft viktig och det är den jag vill lyfta som författare.

Vem är den typiska karaktären i dina böcker?

Mina karaktärer är ofta lite tilltufsade av livet och har hamnat i ett vägskäl – de val de gör nu kommer att förändra allt. Böckerna väver samman nutid med dåtid och varje kapitel blir som en bit i ett pussel där hela bilden blir tydlig först när alla bitar lagts.

Hur ser din skrivprocess ut?

Jag har en klar uppfattning om början, mitten och slut när jag startar. Karaktärerna är oftast tydligare än storyn till en början och det känns bokstavligt talat som om de tar med mig på en resa. Det gäller bara att hänga med i svängarna! Jag skriver absolut bäst tidigt på dagen och innehållet dyker ofta upp under hundpromenaderna när hjärnan får jobba fritt.

Vilken genre skriver du i?

Jag skriver skönlitterära romaner om kittlande hemligheter som strösslats med lite feelgood. Ola Salo beskrev en gång sitt tidigare band The Arks låtar som ”djupa texter invirade i glittrigt karamellpapper”. Det skulle också kunna vara en beskrivning av mina böcker. Kanske även av mig själv som person.

Vad gör du när du inte skriver böcker?

Jag utbildade mig till journalist en gång i tiden och startade en egen skrivfirma direkt när jag var färdigutbildad. Alla sa att det inte skulle gå, men det gick alldeles utmärkt. Den drev jag i femton år tills jag hoppade på ett jobb som copywriter på en reklambyrå. Jag sa nyligen upp den tjänsten och återgick till att frilansa som skribent och copywriter för att få mer flexibla tider och kunna skriva min fjärde roman. Jag bor med min man, som jag träffade när jag var 19 år, två tonårssöner och två Irländska settrar i Helsingborg – nära hav, skog och stad.

Vad drömmer du om?

När jag var tonåring drömde jag om att bli hårdrocksgitarrist, idag drömmer jag om att kunna skriva böcker på heltid. En skrivlya i Portugal hade inte varit dumt. Samtidigt tycker jag att jag redan nu lever min dröm genom att kunna skriva och styra min egen tid på detta sätt.

Alla mina tre romaner är utgivna på Massolit förlag. Läs mer på:  http://massolit.se/

 

ommig.gif

Jag är författare till tre romaner på Massolit förlag

 

 

 

 

Share