recept

Recept på höstiga scones

Bloggen tog lite sommarsemester. Men nu är den tillbaka igen! Vi kickar igång med ett smarrigt recept på de godaste sconesen jag ätit.

När jag inte skriver böcker så jobbar jag som copy och frilansjournalist. Förra veckan intervjuade jag Louise Bondebjer som är matkreatör och receptinspiratör. Hon bloggar på https://justwannahavefun.se/ . Här kommer hennes underbara recept på scones (de godaste och snyggaste jag har ätit)!

Höstiga havrescones med björnbär och päron

ca 12-15 st

4 dl havregryn

5-6 dl siktat dinkelvetemjöl

4 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 gram smör

4-5 dl naturell yoghurt

1 päronklyfta/scones

1 björnbär/scones

1 ägg till pensling

flingsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och finfördela smöret. Rör ner yoghurten och blanda till en kletig smet, tillsätt ev lite mjöl om den är för kletig. Klicka ut önskad storlek på scones på bakplåtsklädd plåt. Tryck ner ett björnbär och en päronklyfta i var scones. Pensla med ägg och strö på flingsalt. Komplettera gärna med 1/2 dl pumpakärnor innan gräddning! Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills frasiga genomgräddade beroende på storlek. Låt svalna på galler under bakduk.

Recept på scones
Please follow and like us:

About caroline@skrivarstudio.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *