Böcker, Författarliv, Skriva bok

Hur börjar man skriva?

Många drömmer om det. Att skriva en bok. Vissa testar. Andra låter drömmen förbli en dröm. Vissa lyckas. Andra blir en erfarenhet rikare. Men vad är det som får några att ta det där steget – och faktiskt sätta fingrarna mot tangentbordet och börja skriva?

För mig var det andras skrivbloggar som triggade mig att till slut testa. Då hade jag burit på historien om Elin och Anja i tio års tid. Jag hade andats, sovit, levt med denna historia utan att förstå att det var en bok. Tills min egen blogg om min hund Falcon ledde mig till andra bloggar – främst skrivbloggar. Då väcktes tanken, lusten att testa. Så jag gjorde det i smyg utan att säga det till någon. Varje morgon innan jag började jobba satt jag där och skrev kapitel efter kapitel, pusselbit efter pusselbit. Känslan som infann sig efter att ha satt sista punkten (det jag trodde var sista punkten, inte kunde jag veta att det var då det egentliga arbetet…redigeringen….började😊) är obeskrivlig för den som inte varit där.

Skriv, skriv, skriv

Det blev en bok som hette ”I träsket blommar svärdsliljan”- en titel jag älskade…och som mitt blivande förlag ratade. Haha! Efter många turer fram och tillbaka föreslog jag den titel jag hade haft som arbetstitel från allra första början – Om du bara visste. 2014 kom den ut och gick enormt bra för att vara en debut. Jag tänker på det där ibland. Vad som hänt om jag inte löst de där skrivbloggarna. Hade jag någonsin börjat skriva en bok då? Jag vet faktiskt inte. Nu är jag inne på min sjätte roman och får ofta höra från andra att de önskade att de kunde skriva. Jag säger… SKRIV. Det kanske inte blir en utgiven roman – men jag kan lova dig att du kommer att växa, se sidor av dig själv som du inte visste fanns, utvecklas. Du kommer att skratta, gråta och fascineras. Och vad det än blir av det så är det dina ord, din berättelse, dina romanfigurer som har fått liv. Det är stort. Faktiskt helt fantastiskt!

Här kommer sju tips på hur du skriver romanen från Skriva.

Please follow and like us:

About caroline@skrivarstudio.se

1 thought on “Hur börjar man skriva?

  1. Såå otroligt roligt att du skriver o skriver! Tack, för senast 💞Minns vilken lågmäld profil du hade för sex böcker sedan. Bra gjort 👏👏👏

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *