recept

Baka godaste morotsbrödet

När en bok gått till tryck blir jag alltid lite speedad – man har jobbat så intensivt dygnet runt och borde bara vila men istället drar man igång storstädning och brödbak! Brödet jag bakade var så gott – och lätt och snabbt att baka. Receptet har ni här!

Morotsbröd


5 dl mjölk

50 g jäst

25 g smör el margarin

2 tsk salt

2 msk honung

3 dl finrivna morötter

13 dl lantvetemjöl

1 ägg

0,5 dl solroskärnor

0,5 msk örtsalt

  1. Värm mjölken till fingervärme, max 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
  3. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  4. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd.
  5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

https://www.arla.se/recept/morotsbrod/

Please follow and like us: