inspiration

Livets vändpunkt. En bok?

Jag har sagt det förr, jag säger det igen….det är med ödmjuk tacksamhet jag läser alla mejl ni skickar om mina böcker. Ofta är det förklaringar över vad någon av böckerna betytt på ett djupare plan.

Jag tycker själv att det där är så intressant, att man i vissa perioder är särskilt öppen för någon form av förändring och då dyker plötsligt alla möjliga tecken upp. Naturligtvis därför att man är mer mottaglig för att se dem. Det är ju därför en bok faktiskt kan bli den där lilla, men ibland helt avgörande, knuffen. Jag såg på Skavlan häromdagen och hoppryttaren Peder Fredricson berättade om en bok som bokstavligt talat förändrat hans liv när han behövde det som mest och sa:

En bok kan bara vara en vändpunkt om du letar efter något!

Så sant! En bok som förändrade mitt liv och som säkert – utan att jag visste om det – ledde in mig på bokskrivandets bana är ”Ordet är ditt” av Patricia Tudor-Sandahl. Skrivande och modern psykologi i inspirerande mix. Har inte tänkt på den boken på länge och gick in på hennes hemsida där hon så vackert skrivit precis det jag tror på:

Så länge vi lever har vi chansen att växa och blomstra. Livet går ut på detta. Hela livet. Det tror jag stenhårt på. Vi ställs dagligen inför val. Vad för sorts människa vill jag bli? Vilken väg vill jag gå? Hur jag lever i min vardag påverkar inte bara mig, utan också människor omkring mig. I sin förlängning påverkar det världen. (http://www.tudorsandahl.se)

 

Please follow and like us:
Märkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *