Okategoriserade

Bokmässa med speed

Detta året blev det en annorlunda bokmässa av flera olika anledningar – främst eftersom jag var där mycket kortare tid än jag brukar. Jag kom med andan i halsen sent lördag em för att kunna vara med på Norstedts förlagsmiddag. Då hade nazistdemonstrationen utanför precis lugnat sig en aning….Jag hann i alla fall ta en drink tillsammans med fina författarvänner: Annika Estassy, Emma Askling och Frida Andersson!

Sedan bar det av till Norstedts förlagsmiddag på fina Villa Johanneberg. Kastades in i ett samtal med största feelgoodförfattaren Jenny Colgan innan första bubblet var uppdrucket. Bordplacerades bredvid Anna Jansson som skrivit ett femtiotal böcker…en ära!

Anna och jag träffades sedan på söndag igen när vi hade ett av de roligaste framträdandena jag deltagit i – på Tidningen Skrivas scen. Älskar tidningen och det blev ett toppensamtal med henne och debuterande Marie-Louise Marc (vars underbara redaktör och författare Christoffer Holst jag äntligen fick träffa in real life eftersom han hängde med som moraliskt stöd!) under ledning av proffsiga Titti Schultz.

Titti och jag skulle senare på eftermiddagen hålla i ett seminarium. Det kändes obegripligt stort att få sitta på en seminariescen och prata! Samtidigt var det fjärilar i magen….Titti hade varit moderator med betydligt kändare namn på scen som inte dragit mer än tio personer tidigare under dagen och när jag skulle gå på var det väldigt glest med folk på andra våningen där seminariehallarna ligger. Vad händer? Jo, minst ett fyrtiotal stod och köade! Jag trodde nästan att jag skulle börja gråta…Och just det där fick mig verkligen att börja fundera. De flesta av åhörarna var inte där för att de visste vem jag var, utan för att jag skulle prata om det tema i mina böcker som uppenbarligen intresserar: Om livet och det förflutna.

Innan dess hade jag också hunnit med ett montersamtal (med betydligt mindre publik), en intervju i Storytels glasbur, haft möte med min härliga förläggare om nästa manus, käkat lunch med fina Eva Robild som gör bästa trädgårdsböckerna och hunnit lyssna några minuter på Marie Göranzon vars bok jag läser just nu! Blev skralt med foto eftersom jag saknade min kära parhäst Anneli Stålberg som myser i Spanien…men några bidde det…Nu ser jag verkligen fram emot nästa år. Säger som Marie Göranzon….då jävlar!

 

Please follow and like us:
Märkt , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *