Okategoriserade

Den VIKTIGA baksidestexten!

Mitt i Augustfester och Ljudbokspriser och andra litterära högtider sitter jag på kammaren och knåpar på en baksidestext. Jag har sett ett första förslag på omslag till min kommande bok – så nu känns det på riktigt. WIIIIII!

När man lyckas med en baksidestext ser det så lätt ut. Men det är något av en konst att få till. Ibland känns det nästan lättare att skriva en hel bok än en baksida. Men det är värt att lägga lite extra kraft. Det räcker inte att fånga läsaren med omslag och titel – det är baksidestexten som avgör om det blir ett köp eller inte.

  1. Den ska fånga läsaren – helst på första meningen.
  2. Den ska inte vara för lång.
  3. Den ska säga något, men inte för mycket.
  4. Den ska locka läsaren så pass att denna inte väljer att sätta tillbaka den i hyllan igen.

Type & Tell har många bra artiklar om skrivande och här kan man läsa om baksidestexter!

Eftersom det är en av mina svenska favoritförfattares födelsedagar idag så blir det en av hennes böcker som får ställa upp som exempel på en baksida som i alla fall lockar mig!

Kleopatras kam av Maria Ernestam

Jag har ett uppdrag åt er. Jag vill att ni ska mörda min man.
Anna, Mari och Fredrik, vänner sedan länge och alla i behov av förändring i livet, bestämmer sig för att starta ett företag tillsammans. Affärsidén är lika enkel som genial:
Kleopatras kam – företaget som löser alla dina problem.
Deras samlade kompetens är imponerande och det blir en omedelbar succé. Människor söker och får hjälp, med allt från skattedeklarationer till middagsbufféer och inredning.
Men en dag dyker en äldre kvinna upp på kontoret med en märklig förfrågan: Jag har ett uppdrag åt er, säger hon. Jag vill att ni ska döda min man. Och hon är beredd att betala bra till den som hjälper henne.

 

Please follow and like us:
Märkt , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *