hälsa, Livet

En annan sorts start på året

På nyårsafton stod jag och skalade räkor inför kvällens festligheter, när mannen kom in med posten. I högen låg bland annat beskedet från mammografin jag gjort tidigare. Jag skulle på återbesök en vecka senare.

Det visade sig att de sett en knöl som de behövde kontrollera igen. Jag blev alldeles kall, och orolig eftersom jag dragits med en hosta ända sedan i somras utan att vara sjuk. Borde jag kollat det tidigare? Fanns det ett samband? Det kunde inte vara goda nyheter i så fall:-(.

Innan helgen var jag på återbesöket. Superbra personal. Och knölen var borta!!!! Vilket kunde tyda på att det varit en inflammerad talgkörtel som spökat. Man skulle kunna tro att man i det läget – efter en vecka med många tankar – slår en volt av lycka. Men jag kände bara en stillsam tacksamhet och samtidigt en sorg för alla de som befinner sig i samma situation – men får det andra beskedet. Det kunde ju lika gärna varit jag.

Det kommer att bli ett bra år – jag är så tacksam över det. Tacksam över den här regniga, gråa, blåsiga tisdagen som bara är helt vanlig – och just därför alldeles underbar.

Kram på er – ta hand om er och glöm för guds skull inte mammografin!

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *