Bokevent, Författarliv

Föredrag – skräck eller glädje?

Det finns författare som älskar att stå i rampljuset, och det finns de som hellre rullar ner gardinen och bara skriver. Ja, kanske det finns några mittemellan också.

Jag minns när jag fick mitt första uppdrag på ett bibliotek. De ville att jag skulle hålla ett föredrag på 45 min-1 tim. Alltså, det är ju typ som att ha ett Skavlanprogram själv- utan gäster och någon som intervjuar! Jag sa förstås ett glatt JA när frågan kom, men kände bara ren och skär panik.

Vad vill du prata om?

Men så började jag fundera över vad det var jag tyckte var jobbigt och kom fram till att det handlade mycket om att jag inte tyckte om att bara fokusera på mig och mitt. Så jag satte mig och byggde upp en föreläsning som både handlade om mig, böckerna och författarskapet men också om allt det där som jag smyger in mellan raderna i mina böcker…inspirationen, peppen, de lite djupare tankarna om livet. Samtidigt letade sig förvånansvärt nog en humor och en värme in och jag gick ifrån det där samtalet och kände mig så lycklig.

Inspiration till andra

Denna hösten gör jag en del samtal och känner mig faktiskt inte så rädd för dem längre, snarare peppad. Och mindre författarsamtal som idag, på bokhandeln i Helsingborg, gör jag med ren och skär glädje. Och när någon kommer fram efteråt och berättar att de ska hem och skriva nu, kanske inte en bok, men om sitt liv…ja, då kan man ju inget annat än att känna tacksamhet. Berättelserna om livet är de viktigaste. Lycka till alla ni som skriver och ni som vill läsa mina konkreta tips inför föredrag kan kika på ett tidigare inlägg här: http://www.carolinesafstrand.se/wp-admin/post.php?post=574&action=edit

Please follow and like us:

2 reaktioner på “Föredrag – skräck eller glädje?

  1. Tack för ett härligt och inspirerande föredrag ikväll på Höörs bibliotek. Kom hem med dina två senaste böcker som jag verkligen ser fram emot att läsa. Du sa att du både har ett (mer eller mindre) heltidsjobb OCH skriver en ny bok varje år! Wow, hur hinner du med allt? Ta hand om dig så att du orkar fortsätta din författargärning. ? ❤️

    1. Haha! Ja, det låter ju knasigt egentligen. Men eftersom jag kan styra mina arbetstider ganska bra så flyter de ut över hela veckan – så det fungerar! Skriva böcker lär jag fortsätta att göra:-) Roligt att du kom igår – hoppas att du gillar böckerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *