inspiration, recept

Hemma? Testa något nytt!

Nu när många är hemma mer än vanligt och har tid att testa lite nya saker så tänkte jag tipsa om några recept – mina två vegetariska favoriter!

När jag var typ i 25-årsåldern åkte jag till USA tillsammans med en kompis. Vi bilade från Los Angeles till Las Vegas, upp till San Fransisco och tillbaka igen. Den resan är en berättelse i sig, men det jag tänkte prata om i detta inlägg är inte galna resor utan mat! Kompisen var vegetarian vilket på den tiden var konstigare och krångligare än idag. Jag, som aldrig egentligen tyckt om kött, hängde på hennes veggokost i burgarnas heliga land! Sedan dess har jag inte ätit kött. På senare år har jag ätit kyckling, för enkelhetens skull men får jag välja så väljer jag helst något riktigt gott vegetariskt!

Senaste uppdateringen på författarfronten och som inte alls har med mat att göra: Villa Havsbris har hittat till norska bokhandlare som Villa Havbris. Stort hjärta på den!

Ta hand om er – shoppa lokalt – hjälp varandra!

Kram

Här kommer de två supergoda recepten som dessutom är enkla att laga.

Pasta rosso med mozzarella

½ rödlök

1 vitlöksklyfta

2 morötter

2 msk olivolja

½ dl tomatpuré

1 dl torra röda linser

500 g passerade tomater

2 msk japansk soja

5 dl vatten

Salt

Peppar

Gör så här:

Tomatsås: Skala lök och vitlök. Hacka löken och riv morötterna grovt. Bryn lök och morötter i olivoljan i en gryta. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén och låt fräsa med någon minut.

Tillsätt linser, passerade tomater, soja och vatten. Sjud ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta. Servera pastan med tomatsås toppat med riven mozzarella (kanske också något basilikablad).

(recept från ica.se)

Fylld aubergine

2 auberginer

Smör

1 gul lök

2 tomater

250 g keso naturell

2 msk hackad färsk basilika

1 tsk sambal oelek

2 pressade vitlöksklyftor

Salt

Svartpeppar

2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden och gröp ur dem. Skär innankråmet i tärningar. Fräs tärningarna i smör och ställ dem åt sidan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Blanda innankråm, lök, tomater, Keso, basilika, sambal oelek, vitlök, salt och peppar. Fyll skalen med blandningen. Strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 min. Servera med ris och sallad.

(recept från Arla)

Foto: Unsplash Heather Ford

Please follow and like us:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *