inspiration

Ola Salo är inspiration!

När jag tittar i backspegeln så ser jag några tydliga inspirationskällor som på olika sätt lett fram till att jag faktiskt skriver böcker idag. En av dem är Ola Salo (The Ark).

I en intervju under tiden han spelade med The Ark sa han att bandets låtar var ”djupa ord invirade i glittrigt karamellpapper”. Lite som mina böcker. Och faktum är att det han förmedlar i sina låttexter, sättet han paketerar det på och framför allt känslan man uppfylls av när han kör live (jo, det märks att han är uppvuxen i frikyrkomiljö precis som jag) – det är exakt det jag vill och önskar att mina böcker ska ge läsaren. Samma känsla av ”jäklar, nu ska jag böra leva – på riktigt – uppfylla drömmarna, vara den där jag vill vara, vara stolt över den jag är och aldrig nöja mig med mindre. Livet är här och nu, det är kort – gör det absolut bästa av det!

Lättsamt allvar

Igår var vi och tittade på hans show på Rondo och det var magiskt. Inte gjorde det saken sämre att våra platser var perfekta också:-). Och jag gick därifrån stärkt i min tro på mig själv och det jag gör. Tara skrev i en fin recension om ”Alltid din dotter” att det bästa med boken var det lättsamma allvaret. Ola Salo kanske skulle kallat det för ”djupet invirat i glittrigt karamellpapper”.

Galet men härligt

Att ens ge sig in i bokbranschen är smått galet, att jobba heltid och skriva böcker samtidigt är smått galet, att lägga så mycket tid och kraft på böckerna att man till slut känner romanfigurerna bättre än sina vänner är smått galet. Men det finns inte heller något häftigare, härligare och mer magiskt! Och….IT TAKES A FOOL TO REMAIN SANE….

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *