Okategoriserade

Om ett möte som aldrig kommer åter…

Bakom mina böcker står starka, kloka, inspirerande, kreativa, roliga, målmedvetna kvinnor. Igår fick jag veta att en av dessa inte längre finns med oss. Jag kände henne inte personligen, men hon var väldigt personlig i sina möten. Hon arbetade tillsammans med mig under Tiden läker inga sår och kom med klokskaper som lyfte boken. Jag glömmer aldrig när vi tillsammans stod på scen i Borås och skulle presentera boken för bokhandlarna. Det var en av de finaste presentationerna jag fått.

När hon slutade på förlaget hade vi ett långt telefonsamtal och de råd hon gav mig då håller jag extra hårt idag. Hon skulle starta eget inom bokbranschen och var så lycklig för det. Jag hörde på omvägar att hennes son plockat med sig min Hemligheternas skafferi från en mässa eftersom den stått på hennes önskelista (hon var sjuk och kunde inte vara med på mässan själv, men tanken att hon inte skulle bli frisk fanns inte på kartan).

Jag hade tänkt mejla henne och kolla hur det gick med hennes jobb, med livet och böckerna. Det blev inte så. Det blev en prick i min ”to do-lista” som aldrig blev av. Tänk om vi människor kunde lära oss att inte skjuta upp saker. Att bara göra.

Oavsett vad man tror på så känner jag i alla fall en stor värme över att hon kliver till andra sidan i sällskap med Rickard Wolff. Något säger mig att de kommer trivas alldeles förträffligt tillsammans….

 

 

Please follow and like us:
Märkt ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *