Okategoriserade

Stressad? Läs en bok!

Resterna av julmaten hinner knappt kallna innan det är dags att förbereda för nyårsfest. Däremellan ska familjen som är ledig underhållas och jobbet skötas.

Stressigt?

Strunta då i allt och läs en bok! Studier från University of Sussex visade redan för några år sedan att läsning var det mest effektiva sättet att minska stressnivåerna i kroppen. Enligt undersökningen räckte sex minuters tyst läsning för att sänka stressnivåerna med 68 procent. En kopp te, en promenad och musik var också avstressande, men inte lika mycket som bokläsning.

Själv ska jag strunta i allt ett tag och läsa den här som jag önskade mig i julklapp – Hur jag lärde mig förstå världen av Hans Rosling!

 

 

Please follow and like us:
Märkt , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *