hälsa, inspiration, Livet

Träna 7 min om dagen!

Det är inte det att jag avskyr att träna. Tvärtom tycker jag att det är skönt när jag väl har gjort det. Problemet är att jag inte tycker att det är tillräckligt kul för att prioritera det.

De senaste sex åren har varit oerhört stressiga. Att driva ett företag på heltid OCH skriva fem böcker är förstås en kombination som kräver att man skalar av väldigt mycket annat. Man hinner inte med vännerna lika mycket (men man lär känna romanfigurerna väldigt bra), man har inte ett skinande rent hem och man har sällan tid för träning.

Jag försökte under en period ta mig iväg till gymmet tillsammans med sonen, men det gick i vågor och pauserna mellan blev lite för långa. Det gjorde att man ständigt var i den där startsträckan som kan vara motig. Så snubblade jag av en slump över en app som heter 7 min workout (https://apps.apple.com/se/app/seven-7-minute-workout/id650276551?l=en) som går ut på att träna 12 högintensiva övningar om dagen. Enligt forskning ska den här typen av träning vara superbra.

Här kan man läsa mer: https://iform.se/traning/styrketraning/7-minute-workout-i-form-pa-bara-7-minuter

Det finns liknande upplägg på massor av youtubekanaler – man behöver så klart inte använda appen! Men för mig är den så smidig eftersom den larmar när det är dags, visar en övning och räknar ner i 30 sek för att sedan visa nästa övning. Man väljer inriktning på träningen också, om man vill fokusera på muskler, kondition, vikt osv. Jag hade träningsvärk i två veckor när jag startade, och nu efter ett förkylningsuppehåll så lär det väl bli dags för smärta igen.

Det som är lite kul är att jag och sonen kör detta ihop, och får en notis när det andra har klarat dagens pass. Det ger den där extra lilla pushen man behöver. De första övningarna är gratis, men sedan kostar appen om man vill ha fler övningar. Jag betalar sällan för appar men den här tyckte jag var värd sina pengar. Nu är min plan att köra detta pass varje dag, komplettera med powerwalks ett par gånger i veckan och helst köra yoga ett par gånger.

Jag har tränat yoga via youtube med Adrienne: https://yogawithadriene.com tidigare. För mig som sitter så mycket vid datorn, och dessutom behöver ha kreativ ork så är träningen oerhört viktig. Så jag hoppas att jag lyckas hålla detta nu! Peppa gärna:-)

Har ni tips på andra appar, youtube-videos, artiklar, böcker osv om snabb, smidig, enkel träning så skriv!

KRAM!!

Please follow and like us:
Märkt , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *