Författarliv, inspiration, Livet, Skriva bok

Tre tips för att nå ditt mål

Följer ni Marie Forleo? Jag tycker att många av hennes intervjuer och blogginlägg är så inspirerande. Eller vad sägs om hennes ”Tre tricks för att nå sina mål”?

Som egenföretagare OCH författare jobbar jag ständigt mot nya mål – men dras också med tvivel. Har jag satt för höga mål? Hur ska jag nå dem? Är det ens möjligt? Gapar jag efter för mycket, eller nöjer jag mig med för lite för att jag inte vågar blicka högre upp? Helt klart är att man behöver boosta hjärnan lite då och då – för att våga drömma stort och sätta upp mål som känns i hjärtat. En sådan boost fick jag när jag läste ett av Marie Forleos blogginlägg. Hon tog upp tre tips som ökar chansen att nå sina mål:

1. Skriv ner ditt mål. Varje dag. Enligt forskning har människor som skriver ner sina mål varje dag över 40 procents större chans att nå dem. Helt enkelt eftersom du då blir medveten om dem och omedvetet lägger ditt fokus på att nå dem. (Detta ska jag börja med från och med idag!)

2. Schemalägg specifika åtgärder för att nå dina mål. Enligt forskning ökar chansen markant om man beslutar i förväg vilka åtgärder man ska göra för att nå sina mål och NÄR man ska göra dessa. Delmål och medvetna steg med andra ord. (Jag gör detta till viss del, men kan bli bättre och tydligare)

3. Involvera en vän eller någon annan i dina delmål och stäm av med varandra. För oss författare är det perfekt att hitta en författarvän och hålla koll på varandra om hur det går med delmålen. Enligt forskning ökar chansen att nå sina mål med 95 procent om man involverar någon annan i sina planer. (Min man är mitt bollplank och den som alltid är involverad i mina mål. Och ja, utan honom hade inga böcker blivit färdiga.)

Lycka till mot era mål – vilka de än är!

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *