Bokevent, Författarliv, inspiration

Tur och retur till Norrland

Vilken ära att bli uppbjuden till Norrland för att prata om mina böcker och mitt författarskap. Det blev en underbar resa med härliga möten och några mindre missöden.

Lite orolig var jag allt över att åka inrikesflyg (det där med att flyga har blivit värre med åldern) och att bara ha några minuter på sig att byta på Arlanda kändes stressigt…men vips så befann jag mig i Boden. Det var lite av en skånsk, grå vinter där men en mysig stad och hotellet låg några sekunder ifrån biblioteket där jag skulle ha mitt författarsamtal. Jag lyckades visserligen irra bort mig ändå eftersom gps:en visade att jag var framme trots att det inte fanns ett bibliotek så långt ögat kunde nå…men vem kunde ana att det låg högst upp i gallerian?

Det blev en mysig kväll på biblioteket och dagen efter bar det av till Piteå – inte utan bekymmer dock. Jag hoppade av för att byta buss enligt appen men den skrev ju inte att jag skulle gå över på andra sidan vägen – det sa inte kundtjänst heller som jag ringde och pratade med för att hamna rätt…. Så där susade bussen iväg utan mig. Skulle jag väntat på nästa så hade jag missat min signering på bokhandeln. Det fick helt enkelt bli taxi i ilfart till Luleå för att där hinna med bussen till Piteå. Jag tror faktiskt att jag sa till taxichauffören att han räddat mitt liv :-)! Så är författarlivet – blodigt allvar.

Framme i Piteå hade jag en kvart på mig innan signeringen och småsprang med kabinväskan genom staden för att hinna checka in på hotellet och titta mig i spegeln. Det visade sig att hela hotellet var stängt till 16. Inget att göra. En snabb fix på gallerians toalett och sedan iväg till Akademibokhandeln med packningen. Där blev det signering och trevliga samtal och sedan paus på Espresso House innan jag fick komma upp på hotellrummet och svida om.

En kort promenad bort låg biblioteket. Jag frågade den äldre damen som gick bakom mig var man gick in och hon tog mig glatt under armen och sa att hon också skulle dit. Ja, hon berättade att hon inte alls gillade feelgoooood men att hon läst denna författare eftersom hon skulle komma och att hennes böcker var mycket bättre än så:-) Jag brukar lotta ut böcker på mina författarsamtal ibland och blev så glad när det visade sig att just hon var en av tre vinnare till ”Alltid din dotter”. Det blev verkligen en toppenkväll och jag hoppas så att tjejen som var ”en av tre som vill bli författare” faktiskt har satt igång och skriva. Heja heja!!!

När det var dags att bege sig hem till Skåne igen visade sig Norrland från sin vackraste sida. Klarblå himmel, sol, vindstilla, vitt snötäcke. Taxichauffören berättade att han skulle ut och knacka hål i isen för att pimpla dagen efter. Vilken lisa för själen. Själv påbörjade jag helgens jobb vid datorn redan på flygplatsen. Det är också livsnjutning. Bara en annan sort.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *