Hemligheternas Skafferi

Hemligheternas skafferi lockar till Ven!

Jag är överväldigad över alla som åkt långväga ifrån för att besöka Ven denna sommar efter att ha läst Hemligheternas skafferi! Och alla de som bor nära men aldrig blivit färdiga att ta båten över till den vackra ön – men nu har gjort det.

Till och med på Feelgoodfestivalen i Mariefred kom det fram flera stycken och berättade att de bokat in familjens semester där på grund av boken – och en läsare hade tagit med systern från England och pappan som inte var så förtjust i att åka iväg någonstans i vanliga fall. Den pittoreska lilla butiken Paviljong 1916 har sålt böcker som bara den och fått höra av flera kunder att de kommit dit efter att ha läst. Det är ju helt fantastiskt! Mitt hjärta – som bankar så hårt för de nordvästskånska platserna – hoppar ett extra skutt! Passa på att göra en utflykt i augusti – här kommer några tips med mer eller mindre koppling till boken!

Bäckviken – det är här du kliver av om du tar Ventrafikens färja. En pittoresk liten hamn med fik, mysiga butiken Paviljong 1916 med mera. Går du till höger kommer du till min favorit – Hakenstigen där både Ina och Erik ofta promenerar. Väljer du att gå rakt fram så kommer du till den branta backen som tar dig upp till cykeluthyrningen (du vet väl att gula cyklar är synonymt med Ven?).

Backafallen – de magiska backafallen som har så stor betydelse i boken kan du bland annat uppleva från Kyrkbackens hamn. Det ställe Erik och Ina besöker kommer du till om du svänger vänster vid Tycho Brahe-minnena in på Kärleksstigen. Underbart!

Tycho Brahe-museet med rekonstruerad renässansträdgård och det underjordiska observatoriet Stjerneborg är sevärt. Hit åker Ina med väninnan Annie.

Pumpans café – en helt underbar vegetarisk krog som serverar medelhavsinspirerad mat av ekologiska råvaror, pizzor, bröd och bakverk bakat av mjöl från egen stenkvarn. Kaffe från eget rosteri.

Tuna krog – det är här Hemligheternas skafferi är tänkt att ligga. På riktigt heter krogen Tuna krog och var på 1900-talet en lantmannahandel.

Spirit of Hven – Erik köper visserligen whiskyn i Landskrona men dock….den är gjord på på och av ön.  Här tillverkas gin, whisky med mera. Man kan följa med på guidad tur i destilleriet eller slå till på ett gourmetpaket.

Hven alpacka – erbjuder trekking med alpackorna och säljer garn med mera i liten butik. Följer du Hakenstigen så ser du djuren gå och beta.

Hakenstigen – mitt absoluta favoritstråk, snirkligt, lite orört, mysigt. Här landar tankarna – hos Ina och Erik också.

 

Please follow and like us:
Märkt

2 reaktioner på “Hemligheternas skafferi lockar till Ven!

  1. Hej. Hemligheternas skafferi, Den absolut bästa bok jag läst.Den rörde mej till tårar på sista sidan. KRAM tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *