Jag fick en förfrågan att hålla i en inspirationskväll i skrivande på mysiga Kollaborera (kungens gamla kostall) i Laröd. Fantastisk lokal och fantastiska deltagare! Den 23 november är det dags för en extrainsatt kväll eftersom det var så många som anmälde sig. Kul!

Jag har hållit i en del skrivkurser men gör det inte på regelbunden basis. Men det var så kul att komma till Kollaborera och skicka med pepp och skrivtips till 23 skrivsugna och nyfikna kvinnor (japp, inga män var anmälda). Egentligen är det så klart omöjligt att kunna lära ut hur man skriver en bok på två timmar – men det är inte omöjligt att ge verktyg och inspiration så att man kan komma igång.

Slipa ner trösklarna

Jag tror att det är viktigt att slipa ner trösklarna som gör att man inte redan skrivit den där boken, att sätta upp rimliga mål och att fokusera på att komma igång. Ofta kommer skrivflowet när man har lärt känna sina karaktärer och sin story, och det är en så underbar känsla. Händerna skriver liksom lite av sig själv då! För att komma dit behöver man lägga en grund som ger skjutsen framåt. Det kan man göra på två timmar, och det är så roligt. Jag har ju under mina bibliotekssamtal insett att det bästa jag vet, det är att peppa andra. Så nu laddar jag om inför den 23 november och nästa inspirationskurs i skrivande! Har du gått en skrivkurs eller skulle du vilja?

PS: Om du drömmer drömmen om att skriva en bok, fundera lite över varför du inte redan skrivit den. Vad står i vägen? Är det tiden? Kunskapen? Självförtroendet? Försök hitta en lösning som tar bort ditt hinder!

Kram Caroline

Kollaborera har en massa mysiga event under hösten. Gå in och kika här: https://www.kollaborera.se/