Oj, oj, oj…vilken grej! Sanningen om ostrondykerskan har utnämnts till Årets Feelgood 2023 på Feelgoodfestivalen i Sigtuna. Vilken lycka – och vilken fin motivering. Den gick rakt in i hjärtat.

Egentligen började min helg med roligheter kvällen innan festivalen då jag och Amanda Hellberg intervjuades av John Häggblom på Forum under ett mysigt läsarevent på förlaget initierat av Lovereads. Så härliga läsarmöten under den kvällen! Efter en komisk taxifärd till Sigtuna åt vi en bit mat och sitter man med Amanda Hellberg så blir det så klart en del prat om spöken när man befinner sig på en plats som Sigtunastiftelsen, byggt som ett italienskt kloster.

Massor av mysiga möten

Dagen efter var det dags för efterlängtade Feelgoodfestivalen. Jag, Veronica Almer (kul med en skåning till!) och Karin Janson pratade om öar i böcker. Det blev ett roligt samtal och signeringskön ringlade sig lång efteråt! Och vilka fantastiska möten med läsare som berättade om hur mycket de (och ofta deras mammor) gillar böckerna. Eftersom det var min enda programpunkt så blev det mingel, lunch med förlaget, paus med förläggare Ebba Östberg och Simona Ahrnstedt fram tills det var dags med prisutdelningen.

Lycklig vinnare!

Alltså jag var så säker på att någon av mysdeckarna skulle vinna så jag hade inte ens fluffat till håret, än mindre valt tjusiga kläder eller förberett ett tal. SÅ förvånad när jag hörde motiveringen och förstod att det var min bok som vann! helt fantastiskt. Extra lycklig för alla andra inblandades skull – förlaget och agenturen Enberg – och för karaktärerna. Så är det när man skriver böcker, man lever och andas med sina karaktärer och att få säga till Inez och Meja att de vann…det kändes stort.

Kvällen avslutades på bästa sätt – på en takbar med Amanda Hellberg som skulle bo på samma hotell som mig. Prat om livet helt enkelt!

MOTIVERINGEN

Runt 3000 personer röstade och fyra böcker gick sedan vidare till en utomstående jury. Denna bestod av journalisterna Kerstin Särneö och Pekka Heino samt bokbloggaren Eva Boström. Så här motiverade de sitt val:

”En berättelse man som läsare vill flytta in i för att vara med när relationer byggs upp över generations- och tomtgränser. Ömsint låter författaren karaktärerna öppna sina inre skal för att hitta gryende vänskap och nya vägar i livet. Vi påminns om att även den mest lättsamma litteratur kan ha en läkande kraft och lära oss något om oss själva. En genomarbetad roman med fint persongalleri som överraskar och tar oss med till såväl själsliga som verkliga stränder vid ett ständigt närvarande hav.”

Här kan ni läsa pressreleasen

Kram Caroline