Jag blev inbjuden av mitt fina norska förlag Bastion att vara med på två event, i Kristiansand och Stavanger – så kul! Tror minsann att jag blev lite kär i grannlandet.

Resan började med huvudbry. Jag tänkte inte flyga med en stor resväska för två nätter, så det fick bli handbagage. Men alltså hur är det ens möjligt att packa all vätska (och krämer!) i en liten en-liters påse?! Det tog en hel kväll att välja bort, och trycka i så lite man kunde i små behållare. Men skam den som ger sig. Flyget till Kristiansand var litet och skumpigt. En filippinsk kvinna som hälsat på sin familj i hemlandet satt bredvid mig och bad en liten bön när det var som värst. Det hjälpte, vi landade i alla fall utan större men 🙂

Fina Stavanger

I Kristiansand väntade en helkväll med bibliotekarier och bokhandlare. Vi var en hel del författare på plats som berättade om våra böcker. Mycket trevligt! Dagen efter bar det av med tåg till Stavanger. Vilket landskap jag fick se! Så vackert! Och Stavanger…alltså jag blev kär i denna stad. Känner att jag måste åka tillbaka, och den gången inkludera en fjordtur. Här anslöt också författarkollegan Marcus Jarl, vilket var kul! Vi stod på scen samtidigt och det gick kanonbra. Blev en del skratt och en del allvar, så som sig bör när man pratar feelgood. Väldigt roligt att träffa trevliga norska författare också, en av dem skulle åka på turné och besöka varje bokhandel i hela Norge under hösten. Undrar hur det går!

På kvällen blev det en tur till bargatan i Stavanger. Inte helt fel!

Kram Caroline

På väg till puben i vackra Stavanger med Marcus Jarl, André Nilsen på Bastion och den turnerande Jörgen Jäger.